Osannolika Lottovinnare

I de allra flesta fall är det vanliga människor som vinner på lotto. Vanliga i den bemärkelsen att de har ett vanligt arbete och en normalinkomst. Naturligtvis unnar man ju dessa vinnare deras vinster, men i vissa fall så är det människor som redan lever på marginalerna som lyckas pricka in rätt rad.

För ett par år sedan lyckades en tämligen utblottad man i Ungern med den osannolika bedriften att vinna motsvarande 20 miljoner kronor. László Andraschek kunde se fram emot ytterligare ett år bosatt på gatan då han satsade sina sista pengar på turen. I det här fallet var det det bästa han kunde göra eftersom lyckan slog in och han kammade hem en av landets största vinster genom tiderna.

I ett liknande fall i Australien lyckades en ensamstående småbarnspappa med bedriften att vara 1 av 14 stycken som fick dela på 21 miljoner australienska dollar. Mannen, som endast hade några cent kvar på banken, hade vid ett tidigare skede besökt en spådam som spått att hans ekonomiska situation snart skulle ta en vändning mot det bättre.

Världens äldsta lottovinnare

Också Vietnam har sina solskenshistorier. Nguyen Van Het (som för övrigt blev världens äldsta lottovinnare vid 97 års ålder) lyckades för ett par år sedan kamma hem motsvarande 3 miljoner kronor. Efter ett helt liv i fattigdom fick den äldre herren möjlighet att köpa både en TV till sig själv samt en säck med ris som delades broderligt med grannarna i byn.

En annan intressant historia när man vidrör ämnet ”osannolika vinnare” handlar om den senegalesiske mannen Nagme som räddades ur havet utanför den spanska kusten. Ett par år efter räddningen deltog Nagme i det spanska och mycket populära jullotteriet där han lyckades bli 1 av 1600 spelare som fick dela på osannolika 20 miljarder kronor. Det resulterade i en vinst på närmare 4 miljoner kronor. Det ska också tilläggas att Nagme precis innan vinsten blivit av med sitt arbete.

Polisen och servitrisen

En riktigt populär solskenshistoria är den om polismannen i New York som tillsammans med en servitris lyckas vinna 6 miljoner dollar i början av 80-talet. Polismannen och servitrisen fyllde tillsammans i de nummer som senare skulle visa sig den rätta lottoraden. Faktum är att den här historien vid senare tillfälle kom att bli en spelfilm.

Alla drömmer vi om olika saker på nätterna. En natt för några år sedan drömde en amerikansk man om sin mor som var född 29/12. Den här drömmen ledde till att han bestämde sig för att spela på ett lotteri där det gällde att välja 4 siffror. Amerikanen valde sin mors födelsedag och köpte sedan 700(!) lotter med den här kombinationen. Vid dragningen var det just dessa siffror som drogs vilket gjorde honom motsvarande 20 miljoner kronor rikare.

Till sist kan vi berätta om kroaten Frane Selak som sedan början av 60-talet varit med om inte mindre än 5 svåra olyckor och varje gång klarat sig mirakulöst utan skador. Frane har råkat ut för både flyg- och tågolyckor samt befunnit sig i bilar som börjat brinna. Vändningen kom i början av 2000-talet då han lyckades pricka in en lottorad i det kroatiska lotteriet och därmed blev motsvarande 6 miljoner kronor rikare.


Lotterier i veckan

Måndag - Bitcoin Lotto - 110 miljoner kronor i jackpott
Tisdag - EuroMillions - 716 miljoner kronor i potten
Onsdag - MegaMillions - 2 miljarder kronor i jackpott
Torsdag - PowerBall - 2 miljarder kronor i jackpott
Fredag - EuroJackpot - 330 miljoner kronor i potten
Lördag - Svenska Lotto - 91 miljoner kronor i jackpott
Söndag - WorldMillions - 1 miljard kronor i jackpott