Lottovinnare bygger brandstation

Att vinna en större lottovinst är förstås en överväldigande upplevelse. En del tenderar att bli oerhört giriga medan andra resonerar helt motsatt. I USA finns det en liten stad som heter Missouri och här bor amerikanen Mark Hill som för några år sedan gjorde en fantastisk insats för staden efter att han lyckats vinna ett skyhögt belopp på ett lotteri.

Långt tillbaka i tiden råkade Marks far ut för en brand i sitt hus vilket förstås gav den påföljden att brandkåren fick rycka ut och rädda honom. Oturligt nog skedde samma sak en tid senare och stadens brandmän fick åter rädda livet på honom. Både Mark och hans far var förstås oerhört tacksamma för insatserna. Långt senare i tiden lyckas Mark pricka in en enorm jackpot på ett av de stora amerikanska lotterierna och blev därmed miljardär.

En tid efter vinsten fick han reda på att stadens brandstation var mycket nedgången. Han såg nu chans att få ge tillbaka och lät uppföra en helt ny station med tillhörande central för ambulansen. Vidare adopterade Mark och hans fru 2 små utsatta barn samt en mängd andra beundransvärda insatser för samhället.

Man kanske kan anta att de finaste människorna i vår värld lever i mindre samhällen då gemenskapen är en helt annan till skillnad från storstäderna?


Lotterier i veckan

Måndag - Bitcoin Lotto - 110 miljoner kronor i jackpott
Tisdag - EuroMillions - 716 miljoner kronor i potten
Onsdag - MegaMillions - 2 miljarder kronor i jackpott
Torsdag - PowerBall - 2 miljarder kronor i jackpott
Fredag - EuroJackpot - 330 miljoner kronor i potten
Lördag - Svenska Lotto - 91 miljoner kronor i jackpott
Söndag - WorldMillions - 1 miljard kronor i jackpott