Lotto strategi och andra tips

Finns det en lotto strategi man kan tillämpa då man spelar på lotto? En del spelare är helt säkra på att det faktiskt gör det, men frågan är om de har lyckats än.

Att lotto är ett slumpspel behöver nog knappast nämnas, det är lika stor chans för alla nummer att dras vid dragningen. Trots detta faktum är det fortfarande en stor skara spelare som väljer att spela på speciella nummer som datum för födelsedagar, matchnummer och telefonnummer. När det gäller just datum så har man redan där begränsat sig då det som bekant bara finns 31 nummer att välja på.

Stjärntecken och spådamer

En del låter utlåtanden från spådamer eller stjärntecken stå till grund för valen av lottonummer. Nackdelen med den här strategin är att vi människor tenderar att mer eller mindre välja samma nummer. Ta exempelvis siffran 7 som är klassat som ett turnummer. Även om talet 13 är starkt förknippat med otur så är också den här siffran ofta återkommande på spelrader som lämnas in.

När du väljer att spela på nummer som 7, 13, och 19 så får du räkna med att många andra spelare gör likadant. Det resulterar i du inte står som ensam vinnare då dessa nummer dras.

Att söka efter varma/kalla nummer är också det rätt meningslöst. Med varma/kalla nummer avses nummer som väntas dyka upp oftare än andra. Eftersom lotto just är ett slumpspel så finns det i regel inga nummer som dras mer frekvent än andra.

En lotto strategi är att låta datorn välja nummer

Vilken lotto strategi kan du då använda dig av när du spelar på lotto? Jo, att låta datorn plocka fram slumpvalda nummer. Det är lika stor chans att just dessa nummer dras som alla andra. Skulle du lyckas pricka in 7 rätt så är chansen större att du slipper dela vinsten med andra spelare.

En annan lotto strategi kan vara att spela ihop flera stycken. Det kan dock låta lite motstridigt med tanke på resonemanget här ovan. Fördelen med att spela flera stycken är att mer pengar i insats ger fler rader, 20 insatsrader gentemot 1 ger förstås bättre odds.

Chansen att vinna ökar också med frekvent spelande. Ta exempelvis svenska Lotto 1 och Lotto 2 där dragningarna sker på både onsdagar och lördagar. Genom att delta i båda spelomgångarna så har man större chans att vinna. Vi vill dock understryka betydelsen av att aldrig spela över sina tillgångar, låt inte speldjävulen få fatt i dig. I grund och botten ska det vara roligt att spela på lotterier.


Lotterier i veckan

Måndag - Bitcoin Lotto - 110 miljoner kronor i jackpott
Tisdag - EuroMillions - 716 miljoner kronor i potten
Onsdag - MegaMillions - 2 miljarder kronor i jackpott
Torsdag - PowerBall - 2 miljarder kronor i jackpott
Fredag - EuroJackpot - 330 miljoner kronor i potten
Lördag - Svenska Lotto - 91 miljoner kronor i jackpott
Söndag - WorldMillions - 1 miljard kronor i jackpott