Lottovinnare – Vad hände sen?

I England gjorde man för några år sedan en studie där man analyserade människor som vunnit större vinster på lotterier runt om i världen. Studien gav en hel del intressant och även skrämmande fakta. Huruvida studien stämmer kan vi inte bekräfta men ta gärna del av den här nedan.

1% av alla nyblivna lottomiljonärer väljer att göra någon form av ingrepp på kroppen. Plastikoperation kan antas vara det vanligaste ingreppet i det här fallet. Att bara en hundradel av alla storvinnare väljer den här vägen bringar ju lite hopp för mänskligheten ändå.

3% väljer att förflytta sina barn till privata skolor, anledningen till det här kan ju antas vara att barnen eventuellt kan få det svårt i skolan om vinstinformationen kommer ut.

19% av de som vinner på lotto väljer att behålla sina tidigare arbeten. Bara för att man blir mer eller mindre ekonomiskt oberoende så finns det kanske ingen anledning till att byta jobb? Det ska dock tilläggas att hela 59% väljer att sluta arbeta helt och hållet.

32% av vinnarna går upp i vikt av någon mystisk anledning. Det kan ju dock bero att nästan 60% väljer att sluta arbeta. Har man ingenting vettigt att sysselsätta sig med på dagarna och samtidigt äter som man gjorde innan så kan det nog antas att man lägger på sig några kilon inom kort.

Nästan hälften förlorar pengarna inom kort

44% vilket nästan är hälften av alla vinnare har förlorat alla pengar inom ett par år. Det här är en skrämmande hög siffra, men har man inte levt som en miljonär tidigare är det förmodligen svårt att anpassa sig till det nya livet. Ekonomiska rådgivare är uppenbarligen av högsta prioritet!

55% uppger att de blivit lyckligare efter vinsten, den siffran bör dock vägas mot 43% som anser det motsatta.

68% fortsätter att spela på lotto, att lyckan skulle slå in igen är väl kanske inte jättetroligt men samtidigt inte omöjligt.

82% väljer att byta upp sig då det gäller bostad, kanske inte en helt oväntad siffra.

83% delar vinsten med nära och kära, det borde således innebär att 17% väljer att behålla alla vinstpengar själva?

90% av alla nya lottomiljonärer förlorar många av sina vänner, här kan ju avundsjuka antas vara den främsta anledningen. Det framgår dock av studien att de allra närmsta vännerna fortfarande fanns kvar i vinnarnas liv.


Lotterier i veckan

Måndag - Bitcoin Lotto - 110 miljoner kronor i jackpott
Tisdag - EuroMillions - 716 miljoner kronor i potten
Onsdag - MegaMillions - 2 miljarder kronor i jackpott
Torsdag - PowerBall - 2 miljarder kronor i jackpott
Fredag - EuroJackpot - 330 miljoner kronor i potten
Lördag - Svenska Lotto - 91 miljoner kronor i jackpott
Söndag - WorldMillions - 1 miljard kronor i jackpott